Известие

Collapse
No announcement yet.

Марка и параметри на генератор /алтернатор/

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Марка и параметри на генератор /алтернатор/

Колеги, здравейте!

Необходима ми е малко информация за генератора /алтернатора/ на Алфа Ромео 155 1.6 Туин Спарк 16 клапана /е-е-е това как изглежда на бг!/ По-конкретно: Марка; Модел, Ток, Напрежение - зима, лято и всякакви др. Не мога да направя извод дали моя е изправен.
    Проблема е: при запален двигател - напрежението на клемите на акумулатора е 14,6 Волта, което се разминава с предписанията на производителите на акумулатори 13,8 - 14,4 волта. При това положение няма да ми дадат гаранция за акумулатора /трябва да купувам, и тук очаквам препоръките Ви/. Освен въпроса с гаранцията стои и вероятността от презаряд да го издухам за половин година. Ако пък някой го измери на своя автомобил, нека да го публикува...

Моля, ако някой от Вас е наясно да драсне няколко реда тук или да постави линк!

Предварително - 10х!

С пожелания за лек път и удоволствие с нашите АР!!!

Това напрежение за празен ход е много високо има презареждане смени диодната плочка и ще си ок. На въпроса колко трябва да е в 100% от случеите предписанията на акумулаторджиите са верни
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

на мойта, 1.6 16в ТС- според аутодата и дават 75ампера , 14 волта
      при 5000 оборота!!!!
      на празен ход ако е толкова много, явно нещо не е наред, и Бобо има идеята
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

.

сащо имах този проблем,на празен ход ми ка4аше много и ми прецака акомулатора,не сам сменял диоден блок(реле регулатор),защото струва колкото динамо втора рака при италианеца.купих си динамо от него ,дори го взех 100 ампера .проблема ми е оба4е 4е,както и предното динамо като вали дажд ми се прцакват лагерите и ми жужат.и сега 4е го свалям и това ,да му сменям лагерите.
        между другото вие имате ли проблеми с лагер4ета на динамото.за втори пат не за трети ве4е при мен.

Comment

Купи си хубави лагери СКФ примерно.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Или NSK истински японски.Виждам ,че си от Карнобат ще ти адрес в Бургас откъдето може да си вземеш лагерите.
            Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
            Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Working...
            X